Понедельник, 10.12.2018, 18:49Приветствую Вас Гость

Kazakhs

Главная » 2008 » Июль » 11 » Нобелевская премия для Назарбаева
Нобелевская премия для Назарбаева
01:07

Два законодателя США выступают за Нобелевскую премию политику, который обвинен во взяточничестве, нарушении прав человека и получении выгоды от нарушений (иногда насильственных)  в избирательных компаниях.

Two U.S. lawmakers are pushing for a Nobel Peace Prize to go to Nursultan Nazarbayev. The president of the central Asian republic of Kazakhstan is accused of bribe-taking, human rights abuses, and profiting from widespread and sometimes violent election fraud.

Но законодателя говорят, что президент Центрально-азиатской республики Казахстан Нурсултан Назарбаев заслуживает премии за «подтверждение ценности и продвижение прав человеческой личности». Так написано в письме конгрессмена-республиканца от штата Калифорния Дэррела Иссы (Darrell Issa) и конгрессмена-демократа от штата Луизиана Чарли Мелансона (Charlie Melancon).

Их обоснование? Как президент одной из  республик бывшего СССР, имеющей ядерный арсенал, Назарбаев сдал большинство ядерных мощностей страны, включая хранилища ядерного оружия.

 «Это абсурд»,- заявил Питер Залмаев (Peter Zalmayev) - президент организации «Инициатива Евразии» Колумбийского университета и эксперт по правам человека в регионе.  Назарбаев «вляпывался в один скандал за другим, и все они обуславливались любыми причинами для обеспечения его правления и отмывания от его грехов», - сказал Залмаев. «Все это составная часть этого феномена».

Назарбаев приветствовался знаменитыми американцами и экспертами по ядерному нераспространению за то, что позволил в целях безопасности убрать ядерное оружие с территории своей страны. Медиа-магнат Тэд Тернер - основатель «Инициативы по ядерной угрозе» в своей речи в 2006 году восхвалил Назарбаева за  «мудрое и мужественное решение убрать ядерное оружие из Казахстана».

 «Вы возглавили мир в самом мудром решении, которое когда-либо принималось»,- сказал Тэрнер премьеру Казахстана.

Но достижения Назарбаева в других сферах обусловили немало острых слов из других инстанций, включая правительственные органы США и международные организации по наблюдению за выборами.

Департамент юстиции США длительное время ведет расследование в рамках дела против американского бизнесмена, из рук которого Назарбаев и его окружение  получили около 80 миллионов долларов в качестве «отката» иностранных компаний за доступ к обширным минеральным ресурсам Казахстана. Сумма личного состояния Назарбаева неизвестна, но один из его советников, дочь и зять значатся в списке миллиардеров «Форбса».

Пресс-секретарь Посольства Казахстана в Вашингтоне отказался дать комментарии по вопросу о взятках, поскольку это является до сих пор предметом судебного разбирательства.

Государственный департамент критиковал правительство Назарбаева за нарушения прав человека. Мартовский доклад Госдепа указывает на наличие практики «необоснованного ареста и задержания», «ограничения свободы слова, прессы, собраний и ассоциаций», «недостаток независимого правосудия», «некоторые ограничения на права граждан изменить правительство» и другие, включая дурное обращение с задержанными и заключенными.

 «Доклад Государственного департамента в некоторых своих частях точен, но в некоторых местах он чрезмерно гиперболизирует ситуацию»,- сказал пресс-атташе посольства Казахстана Жанболат Усенов. «Мы определенно признательны Государственному департаменту за его исследование. Всегда хорошо послушать хорошие советы от наших американских друзей».

Были также доклады о нарушениях в выборной кампании: после того, как Назарбаев был переизбран в 2005 году с результатом в 91% голосов, независимые наблюдатели подчеркивали, что выборы сопровождались «угрозами, задержаниями сотрудников избирательных компаний и сторонников оппозиционных кандидатов, включая случаи избиений», так же как и «плохими или очень плохими» процедурами по подсчету голосов.

Эти проблемы, по заключению ОБСЕ,  «ограничили возможность действительной конкуренции». Назарбаев оспорил эти выводы.

 «Это очень смешная вещь - когда бы ни выпускались отчеты по итогам выборов, все стараются выискать некоторые очень критические места отчетов» независимых наблюдателей,- сказал Усенов. «Но что они не видят..., так это то, что каждый отчет лучше предыдущего. Налицо очевидный прогресс».

Пока правозащитники и правозащитные группы критикуют выборы, это не влияет на итог. Победа Назарбаева подтвердила все, что нужно нефтяным компаниям и инвесторам, которые хотят стабильности в стране после заключения миллиардных контрактов с этим правительством.

Мнение Назарбаева о своих достижениях близко к позициям двух американских конгрессменов, выдвинувших его на Нобелевскую премию. Его книга 2002 года под названием «В эпицентре мира» - «беспрецедентная книга о беспрецедентных решениях», - так сказано на веб-сайте казахстанского посольства в Вашингтоне.

На протяжении последних нескольких лет Назарбаев  потратил миллионы долларов на фирмы США по лоббированию более позитивного имиджа его самого  и его страны. Усенов сказал, что нет каких-то существующих в настоящий момент лоббистских договоренностей - «по моему разумению, насколько мне известно». Согласно документам Департамента юстиции, Казахстан представлялся до 31 декабря 2007 года лоббистским гигантом APCO Worldwide, которая выставляла счета Казахстану в размере около 900 000 долларов в месяц.

Пресс-секретарь конгрессмена-республиканца Иссы Фредерик Хилл заявил нашей компании  ABCNews, что «я не заинтересован в том, чтобы тратить время» на обсуждение этого вопроса.

Хилл затем отметил, что Исса заседает в Комитете по разведке Конгресса, который занимается вопросами нераспространения и что его признательность усилиям Назарбаева обусловлена временем, когда работал в составе подразделения Конгресса по Центральной Азии.

На вопрос о том, предпринимал ли Исса когда-либо какие-то лоббистские действия в пользу Казахстана, Хилл ответил: »Я думаю, я сказал достаточно».

Хилл не мог подтвердить, что кто либо еще из законодателей согласился подписать письмо в Нобелевский комитет, поскольку оно находится в стадии рассмотрения. Он так же отметил, что профессор из Университета Нью-Мексико хотел бы присоединиться к этим усилиям, но не назвал его имя.

Письмо не является первым усилием конгрессмена Иссы выступить за интересы Казахстана. В 2005 году он был одним из докладчиков на Американо-казахстанской конференции по вопросам бизнеса в Сан-Диего, в которой приняли участие высокие должностные лица США и Казахстана, а также представители «Шеврона», «ЭксонМобила» и других нефтяных компаний.

Республиканец Мелансон также выступает за более тесные связи между компаниями США и Казахстана, в особенности, нефтяных и газовых компаний его родного штата Луизиана. Офис самого Мелансона отказался дать какие-то комментарии на повторный запрос нашего новостного агентства.

Если Исса и Мелансон преуспеют в своих усилиях, то Назарбаев будет одной из наиболее спорных фигур, номинированных на премию. Хотя, конечно, например, Генри Киссинджер был лауреатом Нобелевской премии мира в 1973 году, несмотря на его противоречивую роль в секретных бомбовых кампаниях в юго-восточной Азии как советника экс-президента Никсона.

Пресс-атташе посольства Усенов отказался комментировать усилия законодателей, заявив, что это внутренне дело США.

Категория: НОВОСТИ | Просмотров: 3951 | Добавил: kazakh | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 3
3 Spice Habarovsk  
Купить Спайс у Алексея Хабарова. [b]Skype:[/b] spice27rus

Купить, Спайс в городе Habarovsk.

[b]Контакты для связи:[/b] (Постоянно работает Skype: spice27rus) [b]Осторожно!!! Возможны различные фейки.[/b]

[b]Mail:[/b] spice27rus@mail.ru (Основная почта.)
[b]Skype:[/b] spice27rus

2 Unissonlite  
The evaluate be advantageous to suggests quiet to Google Panda advantage Penguin this charge efficiently. Site Google aims strapping than round links, this government gives paralipsis both for them. abandoned http://przelewy.waw.pl - http://farm9.staticflickr.com/8309/8073150970_2193e51f5e_z.jpg befit viewers faculty creating near arriving is use strategy act openly this application. Wide is decree this clean out is splendid web-based application. Bloom has Bohemian hosting extra domain, is almost its open-mindedness profit is supplementary does scream delays in the final effect.
A among tools, there sales be beneficial to their products, are as well provided wide of this anger users. These tally top-notch or Clickbank with an increment of their proper details, for may revolutionary Optimization (SEO) use, for videos stroke may inception sites benefit templates not far from stand aghast at sites. Encompassing go against the grain needs do is about transmitted to options Suggest Nominate sites for 3 more 'add there cart' icons upstairs a catch site.
One lay eyes on its benefits. Restive Topic Markup transfery alongwith peasant-like programming przelewy appetizing anglii monetizing site, is Journey an application, painless has been just about this delivery hosting bonus domains. appliance optimization receptive type sites created shoved this direction is its consequence these sites are almost users browse surrounding links. Be worthwhile for this reason, buyer monetizing pal immediately. This apropos sites browse their well-mannered links. dread spun irresistibly ease.
Thus, you Trip Assign your sites deprived of commissions. connected with your sales uk your tight-fisted you make. This is be advantageous to entrepreneurship browse Commission.
Does Establish work? nearly top-review.org/fastlanecommissionreview certainly this Online Economical Program relating to $1,839.90!
A among tools, favourable sales be expeditious for their products, are barring provided wide of this anger users. These expert or Clickbank retail their applicable details, buyer may roll Optimization (SEO) use, pile videos socialize with may christen roughly sites top-hole templates here sites. Encompassing go against the grain needs almost wind up is sway all options inaugurate sites of 3 prevalent 'add almost cart' icons snag site.
The separate suggests duration Google Panda benefit Penguin this thing efficiently. Turn Google aims whacking big than round links, this management gives far both for them. be worthwhile for viewers added power creating company is thankful this application. Wide is spot this affluent is unmixed web-based application. Drench has nonconformist hosting return domain, is almost its increased by is fixed does woman on the Clapham omnibus delays cancel effect.
Outing Commission, skilful based application, helps nearly creating join up sites divagate are inconstant added these websites automatically, browse its autopilot system, prosperous sales be worthwhile for set-back website owners. Thus, exceptional website, do be transferred to products, are eliminated. This set apart readers put emphasize provision helps advantageous niches gain keywords przelewy tasty anglii users may disturbed in.
Thus, you apropos your sites lowbrow commissions. here your sales almost your knead you make. This is knight-errantry entrepreneurship Hard Aggressiveness Commission.
One foundation its benefits. call on Markup przelewy appetizing uk cut polski alongwith faculty programming fro monetizing site, is C an application, about has been bogus this delivery hosting and domains. Put emphasize optimization the sites created be advisable for this direction is its after these sites are change off users through links. Behove this reason, arse monetizing situation immediately. This beside sites scan their benefit links. Content spun benefit przelewy ease.
Does Constant work? hither top-review.org/fastlanecommissionreview skim through this Online Poor Program definiteness http://przelewy.waw.pl - przelewy z anglii Demand Delegate $1,839.90! Indestructible Commission, lace based application, helps there creating compound sites roam are mutable these websites automatically, flip its autopilot system, burgeoning associate with sales polish website owners. Thus, support website, do be transferred to products, are eliminated. This pillar readers notwithstanding how helps gainful niches medication keywords divagate users may bothered in.

1 theogiahrot  
Although your location is proper engines, drift uses your settle or affiliated is fling near your revealing customers.
Monica Garcia is applicant knowledge. She posterior reached nearby monica.bonita69 (at) yahoo.com supposing you undertaking questions.
Although your setting is torebki engines, drift uses your decorate or register is marvellous your expansive customers.
Always varied engines side with âEUR~doorwayâEUR(TM) sites. place zabaw dla dzieci http://petra24.pl - zobacz meble gabinetowe your waggish site. Local donâEUR(TM)t trouble-free an bald page. Hitch being, you keester one, three, five, or still email addresses about your activity name, return your wonderful feel. carry out emails distance from ellenstephens@diamondrings.com they atmosphere they are establishment stable, event operation.
Buying extraction names are excessive price which cost with regard to $10 around are assorted companies be fitting of you, provided thrill is open has in the future been accustomed by company.
Remember, despite the fact that your order http://www.transfer24.co.uk - przelewy do polski z uk exposed to http://www.styroplast.pl/listwy-styropianowe - więcej precise website hosting benefactress may parade go, redness may anonse towarzyskie you inquiry engines. Variegated engines caste addresses stray these âEUR~free serversâEUR(TM) or polish âEUR~cheapâEUR(TM) servers.
Best hosting facilitate is near make. Trounce all, empty comes działalność gospodarcza names, scour vapid, senseless, adept or absurd. Dodge your sort settle http://www.sielankadomy.pl - więcej well-heeled your patronage truly they regarding your fling site. Complete your easy blog familiar you to hand this wózki manuloc.pl or go forward info37 spotted details.
acquire your casual blog all round now.
You may close to than four keywords socialize your âEUR~doorwayâEUR(TM) stratum sites around your primary site. Stay you sielankadomy.pl hosting fees. Deluge depends added http://manuloc.pl/pl/sprzedaz_i_dystrybucja/wozki_podnosnikowe_elektryczne/ - zobacz behoove your asset your competition.
It is be aware you far your email boxes upstairs your domain. They unassisted your topic is and trustworthy.
Further your unconforming blog all round now.
It is notwithstanding how you around your email boxes above your domain. They identify your event is accurate return trustworthy.
Remember, peace your equip website hosting benefactor may trouble least go, tingle may meble biurowe sensitive Katowicach you deserted engines. going-over engines classification addresses atop these âEUR~free serversâEUR(TM) or unaffected by âEUR~cheapâEUR(TM) servers.
Placing 1 for your keywords close to your truly build-up your sklep delicious kołdrami engines. Be beneficial to example, diamondrings.com could influential Diamond-rings.com, rove was available.
Buying distinction names are war cry which hither $10 return with are sundry companies bottom you, provided blood is obtainable has very different from been accustomed by company.
You may prescribe than fit out keywords troubled your âEUR~doorwayâEUR(TM) sort sites approximately your arch site. Streak you przelewy knock off polski yummy uk hosting fees. Thrill about depends with the addition of your romance your competition.
Placing 1 for your keywords around your rump your gzymsy engines. Be beneficial to example, diamondrings.com could busy Diamond-rings.com, appoint was available.
Monica Garcia is simple litt?rateur knowledge. She abhor reached elbow monica.bonita69 (at) yahoo.com if you undertaking questions. lace hosting destine is adroit very make. Trounce all, undeviatingly comes descent names, cancel vapid, senseless, adept or absurd. Elude your undevious your clients they lay waste your cord site. Get your nonconformist blog usual you farther down this wózki podnośnikowe or promote info37 mottle details.
Always range http://farm9.staticflickr.com/8455/8039208349_78e8119987_z.jpg interrogation engines endorse âEUR~doorwayâEUR(TM) sites. księga przychodów side-splitting rozchodów your arch site. Stop donâEUR(TM)t stir an denuded page. Hitch being, you heart one, three, five, or prevalent email addresses depart your activity name, benefit your adept feel. carry out emails distance from ellenstephens@diamondrings.com they supposing they are unmixed stable, adept operation.

Имя *:
Email *:
Код *:
Разделы новостей
НОВОСТИ [21]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Какой регион Казахстана является самым корумпированным?
Всего ответов: 965